Kuva: AOP

Maailman raivostuttavin jouluhitti? 27 vuotta sitten ilmiöksi noussut renkutus ärsyttää edelleen

12.12.2020 08:15 - Roy Kokkonen

Katso musiikkivideo, niin ymmärrät.

Isossa-Britanniassa tapahtuu välillä ilmiöitä, joita muun maailman on vaikea ymmärtää. Yksi niistä oli Britannian singlelistoja kolmen viikon ajan dominoinut Mr. Blobby.

Kyseessä on Noel's House Party -tv-ohjelmassa esiintynyt hahmo. Ohjelma itsessään on varsin eksentrinen pala brittitelevision historiaa, mutta Mr. Blobbyn oma laulu nousi aivan uudelle tasolle vuonna 1993.

Mr. Blobby on pyöreähkö pinkki hahmo, jonka ulkokuori on täynnä keltaisia läiskiä. Kasvoillaan sillä on kestohymyyn vääntynyt suu ja kirkkaanvihreänä kiiluvat silmät. Kaulaa koristaa rusetti.

Monipuolisesta ulkonäöstä huolimatta hahmon sanavarasto on sangen suppea. Se alkaa ja päättyy sanaan "blobby".

Kappaleen ilmestyttyä Mr. Blobby kävi kamppailua listaykkösen paikasta uransa kulta-aikaa eläneen Take That -poikabändin kanssa. Kömpelö figuuri kuitenkin syrjäytti teinitähdet ratkaisevalla hetkellä ja kiilasi kärkeen jouluviikolla.

Single vyöryi julki varsin omalaatuisen musiikkivideon kera. Tarkkasilmäiset katsojat saattavat huomata, että menossa mukana on myös Top Gear -juontaja Jeremy Clarkson.  

Biisi raivostuttaa vielä vuosien jälkeen. 

Se on useissa äänestyksissä ja listauksissa nostettu kaikkien aikojen ärsyttävimpien kappaleiden joukkoon.

Nuorempi sukupolvikaan ei ole kappaleen ilosanomalta välttynyt, sillä brittimediat jaksavat säännöllisesti muistuttaa, että tällaistakin on ollut.

Lue myös: Lääkäri päivitti rakastetun joululaulun hauskasti korona-aikaan: "Ei koskea saa, ei halata saa"

Lähteet: MTV, Metro

Kilpailut

Uusimmat