Kuva: AOP

Frendit-tähti ei niele ohjelman saamaa kritiikkiä: "Sarja oli edistyksellinen"

18.05.2020 17:15 - Iiro Myllymäki

Lisa Kudrow'n mielestä sarjaan tulisi suhtautua tietynlaisena aikakapselina.

Suosikkisarja Frendit puhuttaa edelleen. Kun sarjaa on katsottu nykynäkövinkkelistä, monet katsojat ovat kiinnittäneet huomionsa sarjan puutteisiin. Frendejä on kritisoitu muun muassa tummaihoisten näyttelijöiden puuttumisesta, homofobisista juonteista ja lihavien kustannuksella pilailemisesta.

Nyt yksi sarjan päätähdistä, Phoebea esittänyt Lisa Kudrow, 56, on ottanut kantaa esitettyyn kritiikkiin. Hänen mielestään ihmisten tulisi kiinnittää huomionsa siihen, mitä sarjassa tehtiin oikein.

- Se oli omaan aikaansa edistyksellinen. Mukana oli mies, jonka vaimo tajusi olevansa lesbo ja raskaana, ja he kasvattivat lapsen yhdessä.

- Sarjassa oli myös sijaissynnytys. Sitä pitäisi katsoa aikakapselina eikä miettien, mitä se teki väärin, Kudrow sanoo ET Canadan haastattelussa.

(kuva: AOP)

Lisa Kudrow kuitenkin myöntää, että jos sarja tehtäisiin tänä päivänä, sen pääosissa ei olisi kuutta valkoihoista henkilöä.

Aiemmin myös Joeyta esittänyt Matt LeBlanc on puolustautunut syytöksiä vastaan.

Frendit on ollut viime aikoina tapetilla, koska HBO Max aikoo näyttää erikoisjakson, jossa sarjan päätähdet Lisa Kudrow, Jennifer Aniston, Courteney Cox, David Schwimmer, Matthew Perry ja Matt LeBlanc kokoontuvat yhteen. Koronavirus on viivästyttänyt jakson kuvaamista. Jakson tekijät pitävät yllä toivoa, että jakso saataisiin kuvattua kesän loppuun mennessä. Erikoisjakso ei tule olemaan perinteinen Frendit-jakso, vaan kyse on käsikirjoittamattomasta erikoislähetyksestä.

Lue myös: Frendien kulisseista paljastus: David Schwimmer kampanjoi, jotta Ross tapailisi ei-valkoisia naisia

Lue myös: Somekansa innostui Frendit-Legoista - katso kuvakooste hauskoista "leikeistä"

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat