Kuva: AOP

Frendien kulisseista paljastus: David Schwimmer kampanjoi, jotta Ross tapailisi ei-valkoisia naisia

28.01.2020 18:45 - Iiro Myllymäki

Frendit-sarjaa on syytetty monimuotoisuuden puuttumisesta.

Vaikka Frendit on todella rakastettu sarja edelleen, jotkut kommentoijat ovat sitä mieltä, että sarja ei ole vanhentunut erityisen hyvin. Sarjaa on kuvattu muun muassa liian valkoiseksi, lihavia pilkkaavaksi ja homouteen epäilevästi suhtautuvaksi. Ehkä kaikkein ongelmallisimmaksi hahmoksi on nostettu David Schwimmerin esittämä Ross, joka eräässä jaksossa suhtautui epäluuloisesti miespuoliseen lastenhoitajaan ja luuli tätä homoksi. Ross ei myöskään katsonut hyvällä, kun hänen poikansa piteli Barbie-nukkea kädessään.

Nyt David Schwimmer on nostanut The Guardianin haastattelussa hahmostaan esiin seikan, joka lisäsi komediasarjan monimuotoisuutta. Rossin käsikynkässä nähtiin ei-valkoisia naisia, ja nyt näyttelijä on paljastanut, että tämä oli miehen oman kampanjoinnin ansiota.

- Ehkä Frendeistä pitäisi tulla tummaihoisten versio tai aasialaisten versio. Olin hyvin tietoinen monimuotoisuuden puutteesta ja kampanjoin vuosien ajan, että Ross deittailisi ei-valkoisia naisia. Yksi ensimmäisistä tyttöystävistäni sarjassa oli Aasian amerikkalainen nainen ja myöhemmin hän seurusteli afroamerikkalaista naista. Vein hahmoa tähän suuntaan ihan tietoisesti, Schwimmer kertoo.

Ross Gellerin tyttöystävänä nähty Charlie oli sarjan ainoa useaan otteeseen esiintyvä tummaihoinen hahmo. Hahmoa näytteli Aisha Tyler.

Lue myös: Frendien luoja ottaa nyt kantaa kritisoituun juonenkäänteeseen: "Tiesimme, että se on väärin"

Lue myös: Frendien käsikirjoittaja paljastaa: Miksi kaksi suosikkihahmoa eivät päätyneet koskaan yhteen?

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat