Kuva: Mikko Räsänen

Ysäritähti Waldo uransa alkuajoista: "10-vuotias poika näytti keskisormea ja käveli pois"

16.01.2020 11:15 - Lauri Kujanpää

Waldo tähdittää uutta Ysäri-radiokanavaa.

Suomalainen Waldo, oikealta nimeltään Marko Reijonen, 52, on monelle ysärifanille tuttu nimi. Miehen ura käynnistyi toden teolla vuonna 1995, kun hän julkaisi jättihitin Feels so Good. Soolouran lisäksi Waldo muistetaan myös Waldo’s People -yhtyeestä.

Waldo kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että muistaa edelleenkin hyvin uransa alkupäivät, kun suosiota ei vielä ollut.

- Minulla ei todellakaan ollut mitään pikatietä tähteyteen, sillä näitä hommia sai tehdä aika kauan ennen kuin suosiota tuli. Muistan esimerkiksi esiintymisen Anttila-tavaratalossa: Kun H-hetki tuli, niin kapusin siihen pienelle lavalle ja ihmiset lähinnät juoksivat ohi kauppakassit kädessä. Sitten siihen eteen tuli 10-vuotias poika, joka näytti minulle keskisormea ja käveli myös pois, Waldo hymyilee ja jatkaa:

- Vuonna 1995 lävähti sitten Feels So Good, jonka ansiosta yleisöä alkoi tulemaan keikoille ja tuvat täyttyivät.

Waldo on nyt ottanut urallaan uuden askeleen: Hän nimittäin astelee radiostudioon tähdittämään uutta Ysäri-kanavaa. Waldo juontaa perjantaisin kello 14-18.

- Radiohommat alkoivat minulla pari vuotta sitten, kun Oku Luukkainen pyysi minua mukaan juontamaan Radio Novan Retroperjantai-ohjelmaa. Juontaminen jännittää aina, sillä puhumisen lisäksi täytyy osata käyttää sitä komentokeskuksen näköistä laitteistoa, Waldo nauraa.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

(kuva: Mikko Räsänen)

Nyt Waldo saa kokonaan oman radio-ohjelman. Mies on asiasta todella innoissaan.

- Täytyy myöntää, että tuleva ensimmäinen juonto jännittää jo nyt kovasti, mutta sitä on samalla todella innoissaan, kun saa juontaa omaa ohjelmaa.

Kanavalla käydään eurodancen lisäksi koko ysärimusiikin kirjo.

- Se hienous Ysäri-kanavalla on se, että siellä käydään läpi koko 90-luvun musiikki. Monet mieltävät ysärin eurodancen kautta, mutta me soitamme myös grungea ja rockia, kuten Nirvanaa ja Green Dayta. Me halutaan herättää kaikissa kuuntelijoissa muistoja sieltä kultaiselta 90-luvulta.

Waldolle herää 90-luvusta toinenkin asia mieleen kuin musiikki.

- No tietenkin ysäri muistetaan musiikistaan, mutta myös muodistaan: Oli kreppirautaa, pvc-housuja, neonvärejä ja isopohjallisia kenkiä.

Ysäri-radiokanavan Facebook-sivun löydät tästä.

Kilpailut

Uusimmat